#PastaDoneRight Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν είσαι μακαρονάς τότε σίγουρα θα ξέρεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών που γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Αυτό που μαθαίνεις τώρα, είναι ότι στο Pinolo θα γευτείς 4 νόστιμους λόγους για να την γιορτάσεις όπως πρέπει όπως λέει και το σλόγκαν της εβδομάδας #PastaDoneRight.

Επειδή όμως μία ημέρα δεν είναι αρκετή για να χαρεί κανείς τόσες επιλογές, μέχρι τις 29 Οκτωβρίου θα προσφέρεται ένα limited edition μενού αφιερωμένο στα ζυμαρικά επιπλέον του κανονικού μενού του εστιατορίου. Σε αυτό το exclusive μενού θα γνωρίσεις από κοντά 4 διαφορετικές εκδοχές πιάτων με ζυμαρικά, που φανερώνουν τον ενθουσιασμό της γαστρονομικής ομάδας του Pinolo για την ημέρα αλλά και τιμούν την πεμπτουσία της Ιταλικής κουζίνας, τα ζυμαρικά. Μάλιστα την Παρασκευή στις 27 Οκτωβρίου θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα ζυμαρικά σου με μουσική από ένα 3ωρο live DJ set.

Απόλαυσε για το ξεκίνημα, Fusilli Pasta Salad με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά φουσίλι σε μία εκδοχή σαλάτας, με φύλλα άγριας ρόκας, πέστο βασιλικού, ημίλιαστα ντοματίνια, καπνιστά μπροκολίνια, πινόλια και ντομάτες μαρμάντες. Το ήξερες ότι Pinolo στα ιταλικά είναι η ονομασία για τους καρπούς των κουκουναριών, τα πινόλια;

Η γοητέια των Agnolotti, βρίσκεται στα σχήματα που διαφέρουν από χέρι σε χέρι και είναι ζυμαρικά που μοιάζουν με στριφτά ραβιόλι ή μαξιλαράκια. Στο Pinolo θα τα βρεις με γέμιση από κρέμα κολοκύθας, τυρί ρικότα και σταφίδες, σε βάση από κρέμα κολοκύθας και πράσινα μήλα. Ένα ντελικάτο δίχρωμο ζυμαρικό για όσους αγαπούν τις γλυκιές γεύσεις στο φαγητό τους με έμφαση την κολοκύθα.

Η Live Traditional Carbonara, για όσους αγαπούν κλασικές γεύσεις, θα ετοιμαστεί δίπλα από το τραπέζι σου, μέσα σε ένα μεγάλο κεφάλι τυριού. Πρόκειται για ζυμαρικά σπαγγέτι α λα κιτάρα, τελειωμένα μέσα σε κεφάλι Παρμεζάνας 24μηνης παλαίωσης, με γκουαντσάλε, πεκορίνο και αυγό. Την ονομασία τους τα σπαγγέτι α λα κιτάρα παίρνουν από το ειδικό εργαλείο κοπής τους που θυμίζει κιθάρα.

Τελικά, ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά αποτελούν μόνο πρώτο ή κυρίως πιάτο; Αυτή η γλυκιά εκδοχή ραβιόλι, τα Chocolate Forest Ravioli, από ζύμη σοκολάτας και γέμιση πραλίνας φουντουκιού και τυριού μασκαρπόνε, θα σας ταξιδέψουν σε σοκολατένια μονοπάτια, ενώ η κόκκινη σως από μούρα και φρεσκοτριμμένο τόνκα απογειώνει την γεύση τους.

Αν λοιπόν είστε μακαρονάδες στα αλήθεια, επιβάλλεται να δοκιμάσετε το μενού για να τιμήσετε την επέτειο με… #PastaDoneRight!

Για κρατήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε πιο κάτω.
Τηλ 22570750 ή στο reservations@pinolo.com.cy
On-line https://www.pinolo.com.cy/kane-kratisi/